Recikliranje

RecikliranjeBRITA - briga o okolišu - budite i Vi ekološki osviješteni !

 

 • BRITA je postavila cilj da za razvoj i proizvodnju svojih proizvoda postavi visoke standarde očuvanja okoliša. O tim standardima vodimo računa razboritim korištenjem postojećih resursa, izbjegavanjem otpada i težimo sveukupnom recikliranju svih proizvoda.

  Recikliranje BRITA proizvoda
  Od 1992. svi se dijelovi BRITA filter uložaka mogu se u cijelosti ponovno reciklirati. Korisnici BRITA sistema za filtraciju vode mogu distributeru - AQUA VICTUS vratiti upotrebljene filter uloške i stare  sisteme za filtraciju vode, a oni će ih proslijediti na recikliranje u Njemačku. Podatak da se u Njemačkoj za sada na recikliranje vraća jedan od četiri BRITA filter uloška za filter nije zanemariv.Mislite na budućnost, te postanite i Vi ekološki osviješteni !!!

  Ponešto o procesu recikliranja BRITA filtera :


  Naš odjel za recikliranje usitnjava filter uloške i filter smjesa se odvaja od plastičnog kućišta.
  Plastični materijal se čisti i melje. Dobiven plastični granulat isporučuje se industriji plastike za ponovno procesiranje u razne svrhe.
  Aktivni ugljen i ionski izmjenjivač – sadržaj filter uloška odvaja se u liniji za odvajanje i regeneriranje.
  Aktivni se ugljen vraća proizvođaču gdje se ponovno aktivira u posebnim uređajima ili ponovno koristi za tretiranje otpadnih voda.
  Ionski izmjenjivač ostaje u pogonu za reciklažu gdje je podvrgnut postupku 100-postotne regeneracije tijekom kojega ponovno dobiva kapacitet punog učinka. Naknadni toplinski tretman opet osigurava ponovno uspostavljanje higijenske čistoće. Na kraju postupka ionski izmjenjivač zadovoljava sve zahtjeve za kvalitetom koji se očekuju u funkcionalnom i higijenskom smislu nove, svježe proizvedene smjese ionskog izmjenjivača. To jamče stroga vanjska i unutarnja ispitivanja. Regenerirani ionski izmjenjivač ponovno se koristi u poizvodnji filter uložaka za BRITA sisteme.